26 Ocak 2016 Salı

Klima Soğutmuyor

Sıcaklıklardan bunalan kişilerin çözümü için kullanılan klimalar artık günümüzde çokça tercih edilmemelidir. Yaşadığımız ortamlarda sıkça kullandığımız klimalar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Tüketiciler tarafından her zaman yeri ve sağlamış olduğu konfor çok önemli olup insanları rahat bir yaşam sürdürmektedir.  Sıcak havalardan kurtulmak için kullandığımız klimalardır. Klimalara dört mevsimde de her zaman ihtiyaç duymaktayız en çok da yaz ve kış aylarında klimalara ihtiyaç duymaktayız.

Sıcak havalarda terlemem ve ya çok sıcak olmaması için klimalara ihtiyaç duyarız. Yaz sıcaklıklarından ve bunaltıcı sıcaklardan nefes alması bile oldukça zorludur. Bu da klimalar sayesinde ortadan kalkmaktadır. Klima neden soğutmaz sorusuna gelir isek. Klimalar ortamın havasını içerisine alarak o ortama göre hava üflemektedir. Eğer klimada bulunan hava filtresi tozlanıp tıkandıysa bu durumda da ortam soğumayacaktır yapmanız gereken ise klima yanında bulunan tırnaklardan kaldırarak iç ünite kapağını açmak olacak daha sonra filtresini çıkararak iyice temizlemeniz gerekmektedir. Filtre temizleme işlemini kullanma kılavuzuna uygun şekilde ve istenilen zamanlar içerisinde yapmanız gerekmektedir. Başka arıza durumlarda söz konusu olabilir. Sizin dikkat etmeniz gereken hususlarda vardır bu hususlara önem vermeniz gerekmektedir. Diğer bir sebep ise klimanızın önünde herhangi bir cismin bulunmasından kaynaklanmaktadır. Eğer klimanızın önünde hava akışını engelleyecek herhangi bir cisim var ise yerinden kaldırılmalıdır. Klima çalışır vaziyette iken camlar ve pencerelerin kapalı olması gerekmektedir. Eğer kapalı olmaz ise bu durumda da klima ortamı istenilen derecede ısıtmayacaktır. Klimanın bulunduğu ortama güneş ışıklarından kaynaklanan sıcaklık giriyor ise de ortam soğumayacaktır. Bu durumda perde ve panjurların kapalı olması gerekmektedir. Eğer bunların hepsini denediniz fakat hala klimanız soğutmuyor ise işte bu durumda arıza vardır demektir bunun içinde uzman kişiler tarafından yardım almanız gerekmektedir.

Klima servisi olarak her zaman yanınızda ve klima hakkındaki sorunlarınızı çözmeye devam etmekteyiz. İsterseniz çağrı merkezimizi arayarak bizlerden bilgi alabilirsiniz. Ya da servis talebinde buluna bilirsiniz. Klima servisimiz hakkında kafanızda herhangi bir soru işareti kalmasın bizler sizin için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışmaktayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder