11 Ocak 2016 Pazartesi

Klima Bakımı Ne Zaman Yapılmalıdır?

Klima bakımı ne zaman yapılmalıdır yaz ve kış aylarında sürekli olarak kullandığımız klimaların yılda iki defa periyodik bakımının yapılması gerekmektedir. Klimalar sürekli olarak hava dolaşımı yaptıkları için zamanla içerisindeki tozlar birikmekte ve bu durum sağlığınız açısından da önem taşımaktadır filtreler tozlanma olur ve artık klimanız çok soğutmaz ya da ısınmaz bir hal alır böle olunca klimanızdan kötü kokularda gelmesine sebep olur. Yüksek faturalardan kurtulmanın yolu da klimanıza yaptırdığınız bakımdan geçer sürekli olarak çalışan klimalar bakımı yapılmadığı için ortamı istenilen konforda tutamazsınız bu yüzden klimanızı daha fazla çalıştırırsınız kompresör ve fan motorları da fazladan çalışacağı için elektriği fazla tüketecektir ve klimanızın ömrünü kısaltacaktır. Klimanızda tozlar ve kirler biriktiği için zamanla klimanız istenilen görevi yapmaz hale gelecektir.



Klimanızın bakımını yaptırarak zararlı bakterilerden korunun klimanızda bakteriler oluşarak bazı kanalları bu tozlar tıkayacaktır. Eğer klimanız dışarıya bir nesne ile su akışını sağlıyor ise zamanla bu su akışı olmayacaktır ve buda içerideki bakterilerin çıkmayacak şekilde tıkanmasına yol açar böle olunca klimanız hava üfler iken kirli bir hava üfler ve sağlığınız açısından risk taşır. Eğer klimanızın sağlıklı, verimli, düzenli ve randımanlı bir şekilde çalışmasını istiyorsanız düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir. Klimanızı kullandığınız ortama göre periyodik bakımını yapar iseniz klimanız ve sizin sağlığınız açısından daha iyi olacaktır. Evlerde kullandığınız klimaların yıl içerisinde iki defa periyodik bakımını yaptırmanız yeterli olacaktır. Ofis veya iş yerinizde kullanılan klimalar kişi sayısı daha fazla olduğu için yılda iki veya dört defa yapılması gerekmektedir. Mağaza gibi sürekli açık olan klimaların yıl içerisinde en az dört defa periyodik bakımı yapılmalıdır. Ve son olarak profesyonel sistemlerde kullanılan klimalar için de her ay düzenli olarak periyodik bakımı yaptırılması gerekmektedir.


Biz klima servisi olarak klima periyodik bakımını en kaliteli şekilde yapmaktayız. Alanında profesyonel teknisyen arkadaşlarımız adresinize gelerek klima bakımınız yapmaktadır. 7/24 açık olan çağrı merkezimizden bizleri arayarak ulaşabilirsiniz. Bizler daima siz değerli tüketicilerimize hizmet sunmaya devam etmekteyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder