12 Ocak 2016 Salı

Klimaya gaz ekleme


Klimaları çok kullandığımız için hayatımızın bir parçası olmuşlardır. Yaz-kış konforlu ortamlar sağlamak için klimalara ihtiyaç duymaktayız. Klimalar artık her yerde rahatlıkla kullanılan cihazlardan bir tanesidir. Yalnız klimalar bazı durumlarda sorun oluştura bilmektedir. Her bir elektrikli cihaz gibi klimalarda sorun yaratmaktadır. Sizler zorlanmadan klimanızın ne gibi sorunu olduğunu çöze bilmeniz için klimalar hakkında bilgi vermeye çalışmaktayız. Bu yazımızda ise klima gaz dolumu nasıl olmadır konusuna değineceğiz. 



Bu konuda sizi bilgilendirmeye çalışacağız. Yazmış olduğumuz makalemizi okuyarak klima gazı ekleme hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
İlk yapmanız gereken şey klimanızın hangi tür gazla çalıştığına bakmanız gerekmektedir. Eski tip klimalarda bu gaz 22A iken yeni tip klimalarda 410A olarak değişim göstermektedir. 410A gazı ozan tabakasına zarar vermesi diyerek oluşturulmuştur.  Klimanızın hangi tür gazla çalıştığını öğrenmek için klima dış ünite de bulunan barkod da gaz tipi belirtilir oraya bakarak öğrenebilirsiniz. Evinize gelecek olan teknisyenlere gaz tipi söylenmesi gerekmektedir ki teknisyenler gazı klimaya göre getirsinler. Gaz dolumu yapılırken öncelikle tüpün klima ile bağlanması sağlanmaktadır diğer bir adım ise gaz saati açık konuma getirilir ve gaz yükleme işlemi başlatılır. Bu uygulama esnasında tüpün ters çevrilmesi gerekmektedir ki buna dikkat edilmelidir. Gaz ekleme işlemi saatin 3.5 dereceye gelene kadar bu işlem devam ettirilir. Bu işlem derece hızlıca açılır ve kapatılırken yavaşça kapatılması gerekmektedir ki istenilen dereceye ulaşılsın. Klima gaz basınç işlemi yapılır iken soğuk konumda yapılması gerekmektedir eğer sıcak konumda yapılır ise basınç fazla görülür ve bu işlemde yanılmaya sağlar. İstenilen seviyeye geldiğinde işlem durdurulur bu şekilde işlem tamamlanmış olur. Klima gaz basma işlemi kolay gibi görünse de bu işlem içinde servisten yardım alınması gerekmektedir. Herhangi bir arızanın önüne geçilmek için her konuda nasıl servise başvuruyorsanız klima gaz dolumu içinde servisten yardım alınmalıdır.

Biz bu konuyu size bilgi vermek amacı ile yazdık eğer bu işlemi yaptıracaksanız bilirkişiler tarafından yaptırmanızda fayda vardır. Aklınıza takılan soruları bizi arayarak sorabilir ve hizmet alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder