12 Ocak 2016 Salı

Klima Nasıl Isıtıyor?

Klima cihazlarının ısıtılması hakkında kısa bir bilgi vereceğiz. Klima cihazları yazları soğuk kışları ise sıcak hava verirler hangi iklim içerisinde isek klimalarda o iklime gör kendisini ayarlar. Elektrik enerjisi ile oluşan bir durum değildir bu yazları hava sıcak olduğu için klima sıcak havayı içeri çeker ve dışarıya da soğuk hava üfler bunu sürekli böyle yapar kış aylarında havalar soğuk olduğu için soğuk havayı içerisine alır ve sıcak havayı dışarıya üfler. İçerisinde yer alan mekanizme sayesinde bu işlem gerçekleşir. 

Klimalarda bu özellik sayesinden soğutma işlemini gerçekleştiren R22 gazı yoğuşturuluyor ve buharlaşarak sıcak hava şeklinde dışarı çıkışı sağlanıyor. Klimanın ısıtma yapabilmesi için dış grupta bulunan gazın buharlaşması ve içeriye gelmesi ile yoğunlaşıp istenilen ısı elde edildiğinde o sıcaklığı dışarıya üfler bu da istenilen ısının elde edilmesini sağlar.
Klima cihazlarının ısıtma ve soğutması kalitesine göre sınıflandırılır iken diğer bir olasılık ise kalitesine göre olmamaktadır.  Mevsim hava şartlarından kaynaklanmaktadır yani bu demek oluyor ki klimanın bulunduğu ortam ne kadar soğuk ise klima ortamı daha yavaş ısıtır sebebi ise soğuk havayı içerisine emdiği için buharlaşıp sıcak havayı dışarı vermesi uzun sürecektir. Aynı durum sıcak havalar için de geçerlidir hava eğer çok sıcak ise ortamın soğutulması da bu durumda zaman alır ve süre biraz uzar. Klimalarınız için 23 derece ayarı daha doğru bir seçim olacaktır. Eğer klimanızın derecesini 23 derecede sabit tutar iseniz hastalık oranınız da azalacaktır yani klima kendisini ortama göre ayak uydur. Sıcak havalarda soğuk üflemesini sıcak havalarda ise soğuk olmasını sürekli ayarlamak zorunda kalmazsınız.

Günümüzde klimalar artık en tasarruflu cihazlar haline gelmiştir ve uygun fiyatta klimalar bulmanız da çokça kolaydır. Klimaların kış aylarında tercih edilmesi ise enerjiyi fazla tüketmemesi dışarıda bulunan havayı içeride sıkıştırarak sıcak hava şeklinde dışarıya bırakmasıdır. Bu gibi durumlarda klimalarınız bakımı ve onarımının da önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Profesyonel bir hizmet alabilmek için daima uzman teknik servislerle çalışmanız gerektiğini de unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder