31 Mart 2016 Perşembe

Klima Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Evinizde yada ofisinizde nasıl klima kullanmalısınız nasıl bir klima tercihi yapmalısınız klima hakkında eğer bilgi sahibi değil ise bu konumuzda size klima alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattık yazımızı eğer dikkatli bir şekilde oku iseniz klima almanız adına bu bilgilerde yardımcı olabilir.


İlk olarak marka seçimi çoğu kişi için önemli olsa da birçok kişi için çok fazla önem taşımamaktadır ama marka seçimi oldukça önemlidir. Neden mi? çünkü sektörde artık her şeyin kaçakçılığına kaçıldığından dolayı güvenli olmayan ürünler düşük fiyatlara satılmakta ucuz olmasından önce kaliteli, güvenceli ve standart üretim belgesine sahip olan firmalar tercih edilmelidir kısaca her zaman bilinen markalar ön planda olmalıdır. Klimanızı alacağınız bayinin yetkili satışı ve servisi olup olmadığından emin olmalısınız. Çalışma ruhsatları ve garanti belgesinin olduğunu kontrol edin.  Servis hizmetleri için güvenilir firmalardan yardım alın. Klimanızın garanti süresi bitene kadar klima montajınızı, bakımını, arızalarını yaptırılacağından emin olunuz. Seçeceğiniz klimanın tipine, modeline ve kapasitesine karar verilmelidir. Klima kullanacağınız alanın metrekare cinsinden ölçülmelidir. Daha sonra binanızın hangi cepheye baktığını belirlemelisiniz kuzey cephesi mi yoksa güney cephesi mi? Binanın izolasyon yapısı en fazla hangi mevsimde kullanacağınız bu konuların hepsini belirledikten sonra uygun bir klima seçmelisiniz. Bu konular oldukça önemlidir eğer bunları göz önünde bulundurmadan klima alırsanız bu defa klimanızdan verim alamayacaksınız ve daha fazla çalıştıracaksınız o zamanda faturanız oldukça fazla gelecektir.  En önemli konulardan bir tanesi de enerji verimliliği ve tasarruf değeri kontrol edilmelidir. Çevreniz ve bütçeniz için dikkat edilmesi gereken noktalardan biride A enerji sınıfı veya inverter teknolojiye sahip olan cihaz alınmalıdır. Dur kalk sistemli olarak çalışan klimalar tercih edilmeli çünkü bu tür klimalar daha az enerji harcamaktadırlar. Etkin ve verimli bir filtreleme yapan iklimlendirme ürünleri tercih edilmelidir. Günümüzde nüfus artıkça hastalıklarda kaçınılmaz bir hale geliyor. Bu genellikle kış ayında solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Bu nedenle havayı etkili bir şekilde temizleyen iklimlendirme ürünleri tercih edilmelidir sağlığınız açısından oldukça önem taşımakta ve dikkatte almanızda fayda vardır. Konfor standartlarını yakalayan marka ve modeller alınmalıdır. Uzaktan kumanda ile çalışan, sessiz çalışma, nem alma modu, uyku modu ve zamanlama modu ile çalışan klimalar daha çok tercih edilmektedir. En önemli konudan bir tanesi de çevre dostu bir ürün tercih edilmelidir. 

Bu konu oldukça önemli ve kesinlikle dikkat edilmesi gerekmektedir iklim koşullarına ve küresel ısınmayla birlikte oluşup gelecek nesillerin yarınları da bir tehdittir aslında ilk olarak klima seçimi yaparken doğa dostumu diye sormanızda fayda vardır. A sınıfı enerji sınıfına ve inverter teknoloji ile çalışan klimalar tercih edilmelidir. Klima gazı da ozon tabaksında zararlı olmayan R410A gazı kullanılmalıdır.  Sağlıklı gelecek için oldukça önemli ve tercih yaparken geleceğiniz için dikkat etmenizi öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder