3 Nisan 2016 Pazar

Klima Montajı

Klima montajı çok önemli olup bilirkişiler tarafından yapılması önerilmektedir. Ne kadar kolay görünse de bilmeyen bir kişinin klima montajı yapması oldukça tehlikeli ve zararlıdır. Klima montajı hakkında hiçbir bilginiz yok ise eğer klima montajı yaptığınız zaman klimanızda büyük sorunlar oluşturabilirsiniz. Klima takma işlemi bilinçsiz olarak yapıldığı zaman klimanızın ömrü kısalır bilinçli olarak yapılan klima montajı ise klimanızın ömrünü uzatır ve daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlar. Klima montajı nasıl yapılır bu konu hakkında bilgi vereceğiz dilerseniz dikkatli bir şekilde okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.



Klima bildiğiniz gibi iç ünite ve dış üniteden oluşmaktadır. Öncelikle iç ünitenin yerine takılması için yerinin seçilmesi gerekmektedir. Klima montajı yapılacak yerde oldukça önem taşımaktadır. Klima montajı yapılacak yer tespit edildikten sonra iç ünite açma sacı ile vidalanarak üzerine takılma işlemi yapılmaktadır. Dış ünite ise iç üniteye yakın olması gerekmektedir sebebi ise daha sonradan aralandığında daha iyi müdahale edilmesi için müdahale yerinin kolay olması gerekmektedir. Buda dış zemine ayaklarına tokaz takılarak dış mekanda yere bırakılır yada kondisyona diş üniteye demir profiller ile duvara monte ediliyor. İç ve dış ünite arasında olan bağlantıyı sağlayan bakır boru, izolasyon, direnaj hattı, sinyal kablosu gibi bağlantıların hepsi tesisat açılarak yapılır ve iç ünite ile dış ünite arasında bir delik açılır daha sonra dış üniteye giden boruların hepsi sarma bandı ile sarılır. Bağlantılar tamamlandıktan sonra vakum edilir, gaz verme işlemi yapılır ve klimanın çalışması yapılır. Klima montajını kendiniz yapacaksanız eğer klimanızın garanti süresi dolmuş olması gerekmektedir. Yine de klimanızın montajı çokta kolay olmaktadır klima montajı yapıldıktan sonra her şey kontrol edilmektedir.

Klima montajı hakkında yardım almak yada klima montajı yaptırmak için hemen bizi arayabilir ve yardım alabilirsiniz. Her zaman sizlere hizmet sunmaya devam eden klima servisi istediğiniz gün ve saat hizmetinizdedir. Tek yapmanız gereken çağrı merkezimizi arayarak bize en kısa sürede ulaşmak olacaktır isterseniz internet üzerinden de sitemizden de canlı destek alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder