13 Mart 2019 Çarşamba

Klimaya Neden Bakım Yapılması Gerekir?


Her zaman deriz ya klimayı çok kullanmıyorum bakıma gerek yok diye. Aslına bakılırsa yanlış düşünüyoruz. Çünkü klima bakımları önemsenmeyecek değil aksine önemsenmesi şart olan uygulamalardan biridir. Neden mi? İşte yanıtı:

Klimaya Neden Bakım Yapılmalı?

  • Klimanın çok sık arızalanmaması için;

Klima bakımı vaktinde düzenli olarak yapıldığında klimanın sık arızalanmasının önüne geçilmiş olur. Klima daha zor arızalanır, arızalansa bile masrafı daha düşük olur.
  • Klimanın daha uzun ömürlü olması için;

Klimalarda ortalama kullanım süresi 10 ila 14 yıl arasıdır. Ancak piyasada daha uzun süre kullanılan klimalar kadar daha kısa sürede kullanım ömrünü tamamlayan klimalar vardır. Bu durumun sebebi bakımlardır. Klima bakımları düzenli şekilde yapılmadığında klima 10 yıldan daha kısa sürede kullanım ömrünü tamamlayabilmektedir. Daha uzun süre klimayı kullanmak ve en önemlisi verimli kullanmak için Klima Bakım İşlemi ni ihmal etmeden mutlaka yaptıralım.
  • Klimanın yüksek performansta çalışması için;

Klimaya yapılan bakımlar neticesinde hem filtresi temizlenecek hem parçaların temizliği ile genel kontrolü yapılacaktır. Filtre ne kadar temiz olursa ve parçalar ne kadar temiz olursa klimanın performansı o kadar yüksek olur. Bu yüksekliğe neden ise bakım uygulamalarıdır. Çok daha iyi verimler elde etmek için klima bakımı şart diyoruz.
  • Elektrik tüketiminin azalması için;

Klima verimi ne kadar yüksek olursa alacağınız sonuç o kadar iyi, yakıt tüketimi ise o kadar az olur. Dakikalarca klimanın ortamı ısıtmasını veya soğutmasını beklemek yerine düzenli klima bakımı ile ortamın çok daha kısa sürede soğutulmasını ve ısıtılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede klima daha uzun süre çalışmak zorunda kalmaz, en kısa sürede beklentinize yanıt vererek elektrik tüketimini de azaltır. Tasarruf adına mutlaka düzenli klima bakımı diyoruz.
  • Klima hastalıklarının önüne geçmek için;

Klimaya düzenli bakım yapılmadığı zaman filtre gözenekleri dolar. Bu sayede ortama sağlıklı hava üfleyemez. Mevcut olan rahatsızlıklarınız daha ileri bir hale dönüşebilir ya da hastalıklar baş göstermeye başlayabilir. Sağlığınız için mutlaka klimanızın bakımını yaptırın.
Bu gibi örnekler artırılabilir. Biz sadece en önemlilerini sunarak sizi klima bakımına teşvik etmek istedik. Klimanızı mutlaka güvenilir firmalara emanet etmenizi öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder