3 Nisan 2016 Pazar

Klima sıcak üflemiyor

Klimalar yaz aylarında ortamı soğutmak için kullanılsa da günümüzde artık kış ve sonbahar aylarında ısınmak içinde kullanıldığını biliyoruz. Sonbahar ve kış aylarında klimanız eğer ısıtma işlemini yapamaz ise bu durum sorun yaratabilir. Bizler bu konu hakkında sizleri bilgilendirmeye devam etmekteyiz. Eğer klimanız sıcak üflemiyorsa bu yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.



Öncelikle klima kumandanızı kontrol etmeniz gerekmektedir kumandanızın ısıtma modun da olmalı. Isıtma modu kapalı ise klimanız ısıtma yapmayacaktır. Klima kumandanız üzerinde güneş sembolüne yada heat sembolünü seçmelisiniz. Eğer ortamın sıcaklığı klimanın sıcaklığından yüksek ise ortam ısınmaz klimanızın sıcaklığı ortamın sıcaklığından yüksek olması gerekmektedir.  Klimanız ısıtma yapmıyor ise dış ünite devreye girmiyordur. Bu durum kontrol edilmeli eğer devreye girmiyor ise reset atmak gerekmektedir. Reset attığınız zaman klimanız kendini yeniden başlatacaktır. Klimanız düzelmedi ve sorun hala devam ediyor ise servis çağırmanız gerekmektedir. Servis çağırmadan önce sayacağımız bu durumları da kontrol etmeniz gerekecektir. Klimanızın hava filtresini kontrol edin eğer temiz değil ise çıkararak bol su ile iyice yıkayın. Hava giriş ve çıkışlarını kontrol edil hava girişi ve çıkışını sağlamak için kesinlikle açık olması gerekmektedir ve ısınma sırasında iç ünite yönlendirme kanatları yere paralel olmalıdır yani açılmalıdır açık olmaz ise sıcak hava üflemeyecektir. Klimanın çalıştığı ortamda kapı ve pencerelerin kapalı olmasına dikkat edin. 

Klimanızın ısıtma ayarlarını kontrol ederek doğdu ısı ayarına getirin.
Bu kontrollerden sonra hala klimanızdaki sorun devam ediyor ise tecrübeli kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra sizin yapmanız gereken bir şey kalmamıştır demektir. Mağdur kalmak istemiyor iseniz hemen bir teknisyen yardımı alabilirsiniz. Bu konuda da isterseniz bizler size yardımcı olabilir çağrı merkezimizden bizlere ulaşa bilir ve klima hakkındaki her konuda yardım alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder