12 Ocak 2016 Salı

Klima Neden Su Akıtıyor?

Klimalar günümüzde artık sıklıkla kullanılmaktadır tüm mevsim şartlarında klimaları kolaylıkla kullanmaktayız. Klimalar bazen problem açabilmekte ve sorunlar ortaya çıkmaktadır bu problemlerden bir tanesi de klimanın su akıtmasıdır. Normal şartlar altında klimanın su akıtması normal olsa da bazı durumlarda bu sorun klimanın aksamlarından meydana gelmektedir.



Klima neden su akıtıyor? Sorusuna gelecek olur isek klimadan akan su eğer dış üniteden akıyorsa bunda korkulacak bir şey olmadığını bilmeniz gerekir eğer bu su sizin için aktığı yer sorun yaratıyorsa hortum takarak suyu istediğininiz ve rahat edeceğiniz bir yer belirleyerek o yere akmasını sağlaya bilirsiniz. Bu su akıntısı genel olarak kış aylarında oluşmaktadır. Dış üniteden değil de iç ünitede dışarıya çıkan hortumla su akıntısı varsa bu durumda normaldir bu durumda yaz aylarında ortaya çıkmaktadır. Tabi bu durum bazen farklılık göstermektedir klimanın iç ünitesinden akan su normalde aktığı gibi değil ise yani damla damla veya fışkırarak akıyor ise bu problemden dolayı klima filtresinin kontrol edilmesi en doğrusu olacaktır. Filtre temizlenmediği için içerisinde tozlar biriktiği ve tıkadığı için klima hava üfleyemeyecektir buda terleme yaparak klimanızdan damla damla su akıtmasına yol açacaktır. Eğer klimanız iç ünite kapsamında damla damla su akıtıyor ise buda duvar yapışık olan bölgede yani klimanızın arka kısmındaki malzemesinde çatlaklık olduğu anlamına gelir. Dış üniteye giden su düzgün akmıyor klimanızın sağ ve sol yanından akıyor ise buda dış üniteye giden boruda eğim düzensizliğini belirtir. Ve en son olarak da klimanın su akıtması için takmış olduğunuz hortum ve bu hortumun başka yerlere su akıtmasın diye önüne konulan kova eğer fazla dolar ise buda horumda su birikmesi anlamına gelir bu durumda da biriken su iç üniteden akmaya başlar.

Klimanın su akıtması daha çok filtrede biriken tozlardan meydana gelmektedir eğer klimanızın düzenli olarak periyodik bakımlarını yaptır iseniz bu durumla karşılaşmanız pek mümkün olmayacaktır. Klima servisi olarak çağrı merkezimizi arayabilir ve klimanızın periyodik bakımını düzenli olarak ve erteleme den hemen yaptırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder